Over ons

Het bestuur:

Voorzitter

Secretaris

Penningmeester

Bestuursleden

Dion Steenbergen

Wilbert Esselink

Fred Willemsen

Saskia van den Heuvel
Nancy Egberts-Litjes
Jürgen Egberts
Piko Gertzen
Ali Ballici

De bestuurders werken onbezoldigd en ontvangen geen vergoeding voor hun werkzaamheden.

Beleidsplan

Door het organiseren van activiteiten, waarbij het Tijmen (Internationaal) Voetbaltoernooi voor de jeugd (JO15) centraal staat, wordt ieder jaar geld ingezameld. Aan bedrijven en internationale voetbalverenigingen worden prijzen gevraagd (shirts, merchandise) die kunnen worden verloot en geveild. Ook is er de mogelijkheid om geld te doneren voor het goede doel. Naast het voetbaltoernooi worden er meerdere activiteiten georganiseerd om geld voor de kansarme kinderen in te zamelen. De stichting en de individuele bestuursleden hebben eerder vele voetbaltoernooien georganiseerd. Daarmee wordt de kwaliteit gewaarborgd. De stichting heeft tevens een ANBI-status.

Doel van de stichting

De Stichting heeft als doel kinderen van verschillende achtergronden en culturen met elkaar in verbinding te brengen, samen te laten spelen, te sporten en plezier te maken. ‘Iedereen doet mee ! Iedereen hoort erbij !’en het verrichten van al wat hiermee verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn.
Tot dit doel behoort expliciet niet het doen van uitkeringen aan de oprichter of aan hen die deel uitmaken van organen van de stichting. Alle bestuursleden werken onbezoldigd en ontvangen geen vergoeding voor hun werkzaamheden.

Samenwerking met andere stichtingen en organisaties

De Stichting ‘Tijmen voor het goede doel’ werkt samen met andere organisaties en stichtingen om (al dan niet gezamenlijk) geld in te investeren in projecten. Zo is er onder meer contact en wordt samengewerkt met:

  • FC Bergh
  • Stichting Welcom in ’s-Heerenberg
  • Achterhoek in Beweging
  • De gemeente Montferland

In overleg met deze organisaties worden de investeringsdoelen bepaald om zo op de meest doeltreffende wijze gelden in te zetten en activiteiten te organiseren.

Actieplan 2021
  • Organiseren Internationaal Tijmen Toernooi JO15 bij FC Bergh
  • Sponsoractiviteiten organiseren om gelden op te halen
  • In overleg met de FC Bergh, gemeente Montferland, Stichting Welcom overleg om de gelden doelgericht in te zetten.

Over Tijmen

Tijmen was een vrolijke jongen, altijd opgewekt en had zijn hart op de juiste plek zitten. ‘Hij was een jongen die iedereen wilde helpen’.

In huidige samenleving is niet iedereen in de gelegenheid om te kunnen bewegen of sporten. Inclusief bewegen en/of sporten voor iedere Achterhoeker is mijn persoonlijke ambitie.

Dus ook jongeren die helaas niet de kans hebben om deel te nemen aan spel of sport samen met hun leeftijdgenoten.

Het is vaak een samenspel van geldgebrek en onvoldoende stimulering vanuit huis. Samenwerken aan gezondheid, motorische &sociale vaardigheden en normen & waarden.

Graag lever ik bijdrage aan dit prachtig initiatief!

Pascal Kamperman – Directeur-Bestuurder Achterhoek in Beweging

‘Tijmen was altijd erg betrokken bij zijn leeftijdsgenoten en de jongeren binnen het jongerencentrum Finally. Hij stond voor iedereen klaar en was erg behulpzaam. Hij heeft ook een gamevoorlichting gegeven op een basisschool. Je zag echt zijn enthousiasme eraf stralen. Tijmen was een maatje, een vriend en zal altijd een plekje in het jongerencentrum Finally houden.’

Tim Hogeland – Jongerencoach Welcom –